неділя, 22 квітня 2012 р.

Україна - місце для відпочинку та оздоровлення


   Україна багата на місця для відпочинку та оздоровлення - курорти у містах Ялті, Судак, Евпаторія, Алушта, Поляна, Трускавець, Моршин та ін. Туризм на Україні почався з поч.19ст. Зараз на Україну приїзджають щорічно біля 20млн туристів зі всього світу. У цих місцях можна не тільки відпочити, а й займатися спортом - скалелазіння, на лижах у горах, просто спортивний туризм - побачити багато нового - в нас багата історична, археологічна та релігійна історія. Українська кухня славиться тим, що вона смачна та корисна. Оздоровитися можна у санаторіях, пансіонатах, легерях для дітей, які розташовані по всім регіонам.


    Державна служба туризму і курортів України презентувала більше 100 основних тематичних туристичних-екскурсійних маршрутів, які можна запропонувати гостям і учасникам Євро-2012, тривалістю від 3 до 12 годин і дводенні - за бажанням туристів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури і туризму. За словами першого замголови держслужби туризму Ольги Соколової, відвідувачам чемпіонату пропонуються маршрути, які по тематичних напрямах охоплюють примітні місця, пам'ятники історії, культури, архітектури і природи, а також пов'язані з життям і діяльністю видатних людей України.



Визначні місця України — краю незвіданих красот

Достопримечательности Украины 1

Визначні місця України — географічного центру Європи. 

За результатами досліджень Державного агентства з туризму та курортів України, проведеного в червні 2011 року, лише 1% громадян нашої країни може дозволити собі відпочинок за кордоном. Але це не привід засмучуватися, адже Україна наділена величезним потенціалом у сфері туризму. Перебуваючи в самому центрі Європи, і володіючи м'яким, помірним кліматом, багатими природними ресурсами, величезною територією і великою кількістю цікавих культурних місць, — Україна має всі можливості стати одним із європейських центрів туризму. У цій статті ми спробуємо лише перерахувати унікальні визначні місця Україні, які щорічно приваблюють, згідно з даними Вікіпедії, понад 20 млн іноземних туристів.
Достопримечательности Украины 2

Визначні місця України: гірськолижний комплекс Буковель.

Найпопулярнішими місцями для відпочинку на природі серед українців останнім часом вважаються курорти Криму, Одеси та Шацькі озера. Але якщо вам не вистачає вражень і бездіяльне лежання на пляжі вас більше не влаштовує, ласкаво просимо в Карпати! Карпатські гори приваблюють туристів оздоровчими курортами, туристичними пішохідними і веломаршрутами, програмами активного та екстремального відпочинку (гірськолижний спорт, сплави гірськими річками, альпінізм і т.д.)
Достопримечательности Украины 3

Долина нарцисів — унікальний заповідник, визначне місце України.

У Закарпатті розташовані такі поки що маловідомі природні визначні місця України, як єдиний у нашій країні діючий вулкан (незвичайний тим, що замість лави і попелу, викидає... бруд), дивовижної краси високогірне Синевирське озеро і долина нарцисів (унікальний ботанічний заповідник, де в квітні — травні зацвітає поле нарцисів рідкісного виду). Тут-таки розташоване українське «мертве море» — солоне озеро Кунігунда, яке утворилося в результаті просідання соляної шахти.
Достопримечательности Украины 4

Середньовічна Кам'янець-Подільська фортеця — одна з історичних пам'яток України.

Досить поширений в Україні так званий «замковий туризм». Вельми зручне географічне положення нашої країни та природні багатства зробили її об'єктом зазіхань багатьох варварів і ареною численних військових конфліктів. На території нашої країни досі збереглися такі середньовічні фортифікаційні споруди, як Старий замок у Кам'янці-Подільському, Генуезька фортеця в Судаку, Білгород-Дністровська фортеця, Олеський та напівзруйнований Невицький замки і т.ін.
Достопримечательности Украины 5

Визначні місця України: Масандрівський палац — шедевр архітектури. 

Пізніше в Україні із представницькою метою почали зводити розкішні замки, подібні до європейських. До таких відносять, наприклад, замок генерал-майора Попова в Запорізькій області, замок графів Шенборнів у Закарпатській і Масандрівський палац на Південному узбережжі Криму. Ознайомившись з усіма цими архітектурними визначними місцями України, можна краще пізнати її історію.
Достопримечательности Украины 6

Визначні місця України: неприступне місто-фортеця Чуфут-Кале.

Кам'яна могила в Запорізькій області — це стародавня святиня під відкритим небом, яку називають «українським стоунхенджем». Величезні кам'яні брили, висотою до 12 метрів, у деяких місцях вкриті унікальними петрогліфами, які викликали величезну кількість їх інтерпретацій, а також дискусій щодо походження пам'ятки.
Неприступне печерне місто-фортеця Чуфут-Кале, що вирубане у прямовисній скелі — ще одне історичне визначне місце України. Розташовані недалеко від Бахчисараю, залишки міста можуть розповісти про таємничу історію караїмського народу, що населяв його в XIV—XIX століттях.

Мис Тарханкут — одне з найбільш мальовничих визначних місць України.

Україна володіє різноманітними природними багатствами, серед яких можна виділити найпотужніший водоспад Криму Джур-Джур; найбільшу у світі карстову печеру в гіпсах Оптимістичну; вулкан Аю-Даг, що не відбувся; дикий мис Тарханкут — рай для любителів серфінгу і дайвінгу і т. ін. Перераховувати всі визначні місця України безглуздо. Їх просто треба побачити. Відкрийте для себе Україну — чарівну країну, багату не лише матеріальними цінностями.


Немає коментарів:

Дописати коментар